Първото редовно заседание на Народното събрание след местните избори се провали. ГЕРБ, ПП-ДБ и

...
Първото редовно заседание на Народното събрание след местните избори се провали. ГЕРБ, ПП-ДБ и
Коментари Харесай

Некоалицията препъна кворума в НС

Първото редовно заседание на Народното събрание след локалните избори се провали.  ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи не влязоха в пленарна зала и препънаха кворума.

Само 73 депутати се записаха за началото на съвещанието. Втори опит ръководителят на Народното събрание Росен Желязков направи в 9.30 ч. При него обаче  местата в зала на ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи останаха празни още веднъж. 67 се записаха и отново не се събра кворум. Желязков разгласи, че съвещание може да има на следващия ден.

Малко преди началото на съвещанието стана ясно, че народните представители от първата политическа мощ в Народното събрание ГЕРБ/СДС няма да се явят.

Така те извършиха заканата, отправена от водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който, бе решен да не пусне депутатите си на работа, а да свика през днешния ден съвещание в централата на партията, което да начертае бъдещето на " некоалицията ".

Официално известие за такова съвещание няма, само че за това, че ще се организира още през днешния ден, удостовери на влизане в постройката на Партийния дом ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. Нейното наличие в Народно събрание обаче се дължало на ангажимент към председателски съвет.

За партията било значимо да направи разбор, близо 6 месеца след раждането на " некоалицията " по какъв начин се извършва управническата стратегия, както кои министри се оправят добре и кои не.
 Борисов готви рокади при ротацията, само че има вяра в цялостен мандат
Борисов готви рокади при ротацията, само че има вяра в цялостен мандат

Лидерът на ГЕРБ можел да изброи 7-8 нищо несвършили министри

" За нас е притеснително, че решения се вземат без нас - единият образец са другият образец е във връзка с кадровата политика - да вземем за пример заместник-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов. Ние се чудим за какво този човек е на поста си ", продължи с възмущението си Атанасова.

След днешното заседание на ПГ на ГЕРБ през уикенда ще се организира и национално заседание с регионални координатори и кметове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР